Over ons

De Spiritistische Vereniging J.G. Plate is officieel opgericht op 26 juli 2000, het is de eerste spiritistische groep van Amsterdam in deze eeuw. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk. Alle medewerkers zijn leden van de vereniging en vrijwilligers; onze kosten worden gedekt door de ledencontributie of donaties.

Deze naam is gekozen ten ere aan de eerste vertaler van de basiswerken van het Spiritisme naar het Nederlands in het jaar 1873 tot 1878.

Wij zijn een gestructureerde vereniging, met jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, een democratische gekozen bestuur en houden regelmatig overleg met bestuur en andere vrijwilligers om de bezoekers zo optimaal mogelijk te helpen en onze studies te bevorderen. Wij hebben geen kerk, tempel of speciale ruimte, onze activiteiten vinden plaats in een gehuurde ruimte.

Wij zijn actief als lid van de NRSP (Nederlandse Raad voor het Spiritisme) die lid is van de CEI (International Spiritist Council). Op deze manier blijven wij op de hoogte van de ontwikkeling van het Spiritisme in de wereld en leveren we tegelijkertijd een bijdrage aan die ontwikkeling.

Onze belangrijkste doelstellingen zijn:

  • In groepsverband de filosofie van Allan Kardec te bestuderen.
  • Belangstellenden de mogelijkheid bieden om kennis te maken met deze prachtige filosofie.
  • Werken aan onze persoonlijke en innerlijke ontwikkeling.
  • Antwoorden vinden op belangrijke vragen die ons bezighouden over onze bestaan, verlangens, frustraties, levenswijze, het omgaan met de mens en de maatschappij.
  • Een betere mens worden en een positieve bijdragen leveren aan de samenleving.

Dat doen wij, onder andere, doormiddel van studieavonden, lezingen te organiseren met sprekers, uit Nederland of het buitenland, over thema’s van onze interesse en door deel te nemen aan de activiteiten van de NRSP.

Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan de bijeenkomsten kunnen een email sturen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Bestuur 2019

Het bestuur van Spiritistische Vereniging J.G. Plate bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter: Dalva
Vice voorzitter: Luana
Secretaris: Rodrigo
Vice Secretaris: Marina
Penningmeester: Sarah

Het bestuur wordt gesteund door een grote groep mensen die alle activiteiten organiseren, coördineren en begeleiden.

Spiritistische Vereniging J.G. Plate