Welkom

Voor onze laatste evenementen, klik op Evenementen.

Met deze site willen wij u een idee te geven over wat het spiritisme is. Wij zijn ervan bewust dat het spiritisme niet in een paar regels uitgelegd kan worden, men moet het bestuderen om beter te begrijpen en doorgronden, het liefst in kleine groepjes zodat wij van elkaar kunnen leren. U bent daarom ook welkom in een van onze studiegroepen.

Loop gerust door de site heen, bijvoorbeeld in de pagina onder de kop “Media” vindt u informatieve filmpjes en onder “Bibliotheek” vindt u informatie over hoe u boeken kunt kopen of gratis de pdf in oud Nederlands kunt douwnloaden.

Mocht u de informatie die u zoekt niet vinden, aarzel niet om een van de contactpersonen te bellen met uw vragen of een email naar ons toe te sturen.

Het filmpje hieronder illustreert een beetje hoe Allan Kardec ermee begonnen is.

Het spiritisme brengt ons troost en kennis over ingrijpende vraagstukken in ons leven, zodat wij begrijpen waar wij vandaan komen, waarheen wij gaan en waarom wij op aarde zijn; het maakt dat we ons aangetrokken voelen tot de ware principes van de natuurwet en helpt ons om onze verantwoordelijkheid te zien in ons eigen geluk.

Het geeft ons hoop en handvatten om aan een betere toekomst te werken, om een bijdragen te leveren aan een samenleving waar rechtvaardigheid, respect en vrede heersen.

De basisprincipes van het Spiritisme zijn samengevat in de 5 basisboeken van Allan Kardec:
– Het Boek der Geesten
– Het Evangelie volgens het Spiritisme
– Het Boek der Mediums
– Hemel en Hel
– Genesis

 

 

 

 

Spiritistische Vereniging J.G. Plate